Företagslån

  • Hem
  • Företagslån

Låna till bra ränta snabbt och effektivt

Factoring är en typ av tjänst som erbjuds av finansbolag eller banker. Denna tjänst innebär att företag säljer eller belånar sina fakturor hos finansbolag eller bank.

Factoringbranschen är en snabbväxande bransch som erbjuder många företag nya sätt att finansiera sitt rörelsekapital på. Factoringbolag erbjuder alternativ till traditionella banklån. Den typiska factoringkunden är vanligtvis små eller medelstora företag som behöver snabb tillgång på likvida medel. På senare år har även större företag börjat anlita factoringbolag för att förbättra sin likviditet och nyckeltalen. Att använda sig av factoringtjänster innebär även att företag skyddar sig mot kreditrisker. För många företag är idag factoring ett måste för att kunna driva verksamheten eftersom det blir allt vanligare att större bolag och offentlig sektor kräver upp till 90 dagars betalning av sina leverantörer.

Vid försäljning av fakturor till ett factoringbolag finns det både för- och nackdelar. En stor fördel är att man får tillgång till pengarna omgående och factoringbolaget tar över kreditrisken. Som företagare är det viktigt att man sätter sig in i företaget som köper fakturorna. Det var tidigare känt att enbart företag med låg eller rent av dålig kredit sålde sina fakturor men detta påstående stämmer inte längre.

Fördelar med Mammon Financial

100% kreditvärdighet

Pengarna inom 24h

Upp till 10 miljoner i fakturor

Nära samarbete med EU-länder

Vanliga frågor

Kan ni låna till privatpersoner?

Nej våra tjänster gäller enbart företag.

Vad behöver jag för att bli kund?

Ett ekonomiskt stabilt bolag och en god kreditvärdighet. Bolaget ska vara baserat inom EU:s gränser.